ΜΑΙΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

και υπό την εποπτεία Νομικού Συμβούλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-Πανεπιστημίου 64 Αθήνα

Τηλ.επικοινωνίας-2103800431

Ε-MAIL-diekperaiwsi@gmail.com

http://www.syntaksi.gr/

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

-ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ)
-ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ
-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

-ΕΡΕΥΝΑ,
-ΜΕΛΕΤΗ,
-ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
-ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

-ΘΕΜΑΤΑ Κ.Ε.Π.Α
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α(ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ)
*ΑΙΤΗΣΗ
*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
*ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ
*ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

FACEBOOK

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ασφαλιστικό βιογραφικό αποκτά κάθε εργαζόμενος

«Ασφαλιστικό βιογραφικό» αποκτούν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα που θα μπορούν από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, από τον Ιούνιο μπαίνει τέλος στη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, ενώ με το νέο σύστημα «Ατλας» δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης.
Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών -που έχει ήδη παρουσιάσει το «Εθνος της Κυριακής»- προβλέπει τα εξής:
  • Από την 1η Ιουνίου καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας θα γίνεται μέσω του Διαδικτύου με το σύστημα «Ατλας» από τους ίδιους τους παρόχους υγείας.
  • Από τον Νοέμβριο οι νέοι ασφαλισμένοι -μετά την 1η Ιανουαρίου 1994- θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους το σύνολο της ασφάλισής τους. Πρόκειται για περισσότερες από 29 δισεκατομμύρια ψηφιοποιημένες ημέρες ασφάλισης από το 1970 έως σήμερα.
Στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 για το σύνολο των εργαζομένων. Στον νέο «ψηφιακό ατομικό λογαριασμό» συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία του κάθε εργαζόμενου, δημιουργώντας ένα «ασφαλιστικό βιογραφικό».
Με ένα κλικ
Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας οι ψηφιακοί ατομικοί λογαριασμοί ασφάλισης θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο κάθε μήνα. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά στην ΗΔΙΚΑ όλα τα νέα στοιχεία δήλωσης του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών που καταβάλλονται.
Πρακτικά οι ασφαλισμένοι με μία απλή «επίσκεψη» στην ειδική ιστοσελίδα θα έχουν -ακόμα και από το σπίτι τους- πρόσβαση σε όλη την εργασιακή τους πορεία. Θα μπορούν να βρουν τον ακριβή αριθμό των ενσήμων, ενώ θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μόλις φτάσει η ώρα της συνταξιοδότησής τους.
Στόχος του μέτρου είναι να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, καθώς σήμερα η έκδοση της απόφασης καθυστερεί έως και δύο έτη. Παράλληλα, θα μπει οριστικό τέλος σε περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων από τα Ταμεία με πλαστές βεβαιώσεις και εικονικό χρόνο ασφάλισης.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος «Ατλας», το 88,5% των ασφαλισμένων καλύπτεται από τα τρία μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ). Από το σύνολο των ενεργών ασφαλισμένων, 3.274.892 είναι άνδρες και 2.697.323 γυναίκες.
 www.ethnos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παραπάνω τηλέφωνα απο τις 14.00-16.00
ή κατόπιν ραντεβού να έρθετε απο το γραφείο μας...
Ευχαριστούμε πολύ